Blog

„Simpozionul Stăniloae”, ediția din Anul centenar. Moment de reculegere, recunoștință, analiză și perspectivă

7 Mai 2018
Ediția de anul acesta a Simpozionului „Dumitru Stăniloae” are loc într-un context istoric provocator. Împlinirea primului secol de unitate statală a românilor nu oferă nici pe departe motive de festivism și simbolistică bățoasă. Dimpotrivă. Este un moment de reculegere, recunoștință, analiză și perspectivă.

La Iași va începe cea de-a șasea ediție a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae”

4 Mai 2018

În perioada 9 - 11 mai 2018, la Iaşi, va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae“, cu tema „Local și Universal în Ortodoxia românească. Credință - Unitate - Identitate“. Evenimentul va reuni experţi şi specialişti în domeniul istoriei, sociologiei, profesori renumiţi din România şi din străinătate, reprezentanţi ai Bisericii şi alţi actori instituţionali, preocupați de formarea identității naționale și de misiunea Bisericii în lumea contemporană.

Basilica.ro: Simpozionul Dumitru Stăniloae: IPS Teofan prezent la ceremonia inaugurală

4 Mai 2017

Ceremonia de deschidere a Simpozionului Internațional Dumitru Stăniloae a avut loc astăzi loc în Sala Iustin Moisescu din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași. Tema ediției a cincea a simpozionului organizat de Facultatea de Teologie din Iași este Martiriu și Memorie din România comunistă.

Doxologia.ro: Dezbatere la Teatrul Național din Iași: „Comunismul în memoria Bisericii”

4 Mai 2017

La Iași a debutat aseară cea de-a V-a ediție a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae“. Sub genericul „Comunismul în memoria Bisericii”, la Teatul Național „Vasile Alecsandri” a fost organizată o dezbatere la care au fost invitați Teodor Baconschi, diplomat, scriitor și teolog, Matei Cazacu, cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique din Franța și conferențiar la Institut National des Langues et Civilisations Orientales din Paris, Adrian Opre, profesor universitar la Facultatea de Psihologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Moderatorul întâlnirii a fost Radu Preda, președintele IICCMER, iar prezentatoare Ana Maria Țoc. De la eveniment nu a lipsit nici Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Înaltpreasfințitul TEOFAN: „Oameni sfinţi, care au dobândit darul libertăţii lăuntrice chiar în celulele închisorilor comuniste”

1 Mai 2017

„Recunoştinţa noastră se îndreaptă către toţi mărturisitorii credinţei din veacul trecut, oameni sfinţi care au dobândit darul libertăţii lăuntrice chiar în celulele închisorilor nemiloase. Icoana mărturisirii lor trebuie aşezată la loc de cinste în mintea şi inima noastră.

Radio România: Iași: A V-a ediție a Simpozionului Stăniloae

27 Aprilie 2017

La Iași, în perioada 3-5 mai, va avea loc cea de-a cincea ediție a Simpozionului Stăniloae, eveniment organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Colegiul Sfântul Nicolae și Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (ICCMER).