Blog

30

10 Mai 2019

La momente diferite, începând din vară şi până în ultimele zile ale lui decembrie, anul acesta majoritatea ţărilor est-europene marchează trei decenii de la ieşirea, de regulă paşnică, din experimentul comunist.

„Simpozionul Stăniloae”, ediția din Anul centenar. Moment de reculegere, recunoștință, analiză și perspectivă

7 Mai 2018
Ediția de anul acesta a Simpozionului „Dumitru Stăniloae” are loc într-un context istoric provocator. Împlinirea primului secol de unitate statală a românilor nu oferă nici pe departe motive de festivism și simbolistică bățoasă. Dimpotrivă. Este un moment de reculegere, recunoștință, analiză și perspectivă.

La Iași va începe cea de-a șasea ediție a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae”

4 Mai 2018

În perioada 9 - 11 mai 2018, la Iaşi, va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae“, cu tema „Local și Universal în Ortodoxia românească. Credință - Unitate - Identitate“. Evenimentul va reuni experţi şi specialişti în domeniul istoriei, sociologiei, profesori renumiţi din România şi din străinătate, reprezentanţi ai Bisericii şi alţi actori instituţionali, preocupați de formarea identității naționale și de misiunea Bisericii în lumea contemporană.

Basilica.ro: Simpozionul Dumitru Stăniloae: IPS Teofan prezent la ceremonia inaugurală

4 Mai 2017

Ceremonia de deschidere a Simpozionului Internațional Dumitru Stăniloae a avut loc astăzi loc în Sala Iustin Moisescu din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași. Tema ediției a cincea a simpozionului organizat de Facultatea de Teologie din Iași este Martiriu și Memorie din România comunistă.