#martiriu&memorie

Basilica.ro: Simpozionul Dumitru Stăniloae: IPS Teofan prezent la ceremonia inaugurală

4 Mai 2017

Ceremonia de deschidere a Simpozionului Internațional Dumitru Stăniloae a avut loc astăzi loc în Sala Iustin Moisescu din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași. Tema ediției a cincea a simpozionului organizat de Facultatea de Teologie din Iași este Martiriu și Memorie din România comunistă.

Doxologia.ro: Dezbatere la Teatrul Național din Iași: „Comunismul în memoria Bisericii”

4 Mai 2017

La Iași a debutat aseară cea de-a V-a ediție a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae“. Sub genericul „Comunismul în memoria Bisericii”, la Teatul Național „Vasile Alecsandri” a fost organizată o dezbatere la care au fost invitați Teodor Baconschi, diplomat, scriitor și teolog, Matei Cazacu, cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique din Franța și conferențiar la Institut National des Langues et Civilisations Orientales din Paris, Adrian Opre, profesor universitar la Facultatea de Psihologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Moderatorul întâlnirii a fost Radu Preda, președintele IICCMER, iar prezentatoare Ana Maria Țoc. De la eveniment nu a lipsit nici Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Înaltpreasfințitul TEOFAN: „Oameni sfinţi, care au dobândit darul libertăţii lăuntrice chiar în celulele închisorilor comuniste”

1 Mai 2017

„Recunoştinţa noastră se îndreaptă către toţi mărturisitorii credinţei din veacul trecut, oameni sfinţi care au dobândit darul libertăţii lăuntrice chiar în celulele închisorilor nemiloase. Icoana mărturisirii lor trebuie aşezată la loc de cinste în mintea şi inima noastră.

Radio România: Iași: A V-a ediție a Simpozionului Stăniloae

27 Aprilie 2017

La Iași, în perioada 3-5 mai, va avea loc cea de-a cincea ediție a Simpozionului Stăniloae, eveniment organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Colegiul Sfântul Nicolae și Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (ICCMER).

Radu Preda, la dezbaterea organizată la Iași: „Trebuie să ne ocupăm de comunism ca să ne putem ocupa de viitor”

11 Februarie 2017

În sala „Baptisteriu” a Muzeului Mitropolitan din Iași a avut loc vineri, 10 februarie, conferința „Între Sfințenie și Lașitate. Istoria Bisericii sub comunism”. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” și Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași.

Abonează-te la #martiriu&memorie